Dec 25, 2008

stay

sound straight from the twilight
has me up all night
i can't fall asleep
coz i keep thinking of you
and i saw a shadow
outside my window
and its you

all my sorrows flew away
hush keep quiet hear me say
i don't ever want you to go
please stay

with the moonlight dancing free
and there's no one but you and me
there's no reason to go astray
please stay

making up a story
it's the way you looking at me
if you think that this is funny
it's just you

try and think about it
if your heart is closed
don't lock it
keep your keys back in your pocket
think this through

all my sorrows flew away
hush keep quiet
hear me say
i don't ever want you to go
please stay

with the moonlight dancing free
and there's no one but you and me
there's no reason to go astray
please stay
please stay with me
just stay with me
and i will take you to foreverland
just stay

estrella-stay

Nov 27, 2008

burung pipit dengan raja

"Nasihat moyang patik.. Pertama, jangan dengar kata-kata manis. Kedua, jangan harap kepada apa yang telah hilang. Ketiga, jangan fikirkan apa yang telah dilepaskan." kata burung pipit.

diambil tanpa kebenaran dari sini

Nov 7, 2008

i'm just contended in the city that we rented

my black and blue life
once known as the blackbook

once again
out of my own stupidity and greediness
i am now
living with not-so-happily painkillers
again

sang me that song
the pills
take this pain away

eventually tomorrow, today is history
eventually tomorrow, is the new day
eventually tomorrow, is goodbye

Nov 6, 2008

rasa macam nak makan roti jala..dimana ya

aku ada kofesion nak buat. di sini saya mengaku saya memandang rendah lagi hina Jonas Brothers. aku memang pantang orang muka jambu pastu berlagak kunun2 ber'talent'. tapi biasa la aku kan busuk hati mesti la aku tak pernah amek tahu pasal talent dorang. memang sebelum ni aku haramkan telinga aku dengar lagu2 dorang. tetapi tadi aku dengar satu lagu ni dekat radio best giler. disebabkan terlampau best aku tajuk post. tadi aku meng'youtube' love bug keluar Jonas Brother. terkejut lagi beruk la aku. tapi aku still lagi rasa diorang tu picisan tak setarap ngan aku. macam dorang kesah jer...haha

Nov 5, 2008

love bug



aku teringat satu cerita yang aku tengok lama dulu. cerita ni aku katogerikan sebagai cerita cinta terbaik yang pernah aku tengok. maka aku mula meng'google'kan diri cari pasal cerita ni.

kita mula dengan fakta yang aku baru discover:

1. direlease pada tahun 1995 - aku tengok cerita ni lebih kurang sepuluh tahun lepas tu

2. memenangi 14 awards - dalam dan luar negara. banyak tu

3. di US of A cerita ni guna title When I Close My Eyes

tiga dah la macam malas lak nak tayep

ini adalah benda-benda aku suka pasal cerita ini...
standard la diorang ada nama sama [sweet]. satu kelas selalu kena gelak sebab nama sama aka kena gosip [haha] pastu kena jaga pustaka sama-sama dan yang lelaki tu asyik pinjam buku aje. lepas tu diorang terpisah sebab budak lelaki tu kena pindah sekolah. masa tu budak perempuan tu cuti sebab ayah dia meninggal [aku lupa la ayah ke mak]. jadi budak laki ni bagi buku kat budak pompuan tu suruh pulang kan dekat sekolah. itulah last skali diorang jumpa.

lama lepas tu. budak pompuan tu dah abis sekolah pun lepas tu. dia dapat surat. tapi sebenarnya surat tu untuk budak lelaki tu daru tunangnya. masa tu sebenarnya dah dua tahun budak lelaki tu meninggal. jadi diorang pun berutusan suratan lah. si tunang ni nak tahulah camana budak laki tu dulu masa sekolah. jadi budak pompuan ni pun tolong la. disamping itu masa ni diorang discover yang muka diorang sebenarnya sama.

budak pompuan tu pun pergi balik sekolah lama diorang. kelas lama diorang. jumpa cikgu lama. dia pergi pustaka tempat diorang sama-sama bertugas dulu. masa kat sana, budak-budak kat sekolah tu ada buat satu game. berapa banyak buku yang ada nama budak perempuan tu. "he must have love you so much for him to write your name over and over again" kata mereka [ingat masa sekolah dulu kalau nak pinjam buku ada kad lepas tu kena tulis nama dekat kad tu]. budak pompuan tu macam tak percaya sebab diorang jarang masa sekolah sebab budak lelaki tu pendiam. budak-budak tu bagi buku yang last sekali budak lelaki tu pinjam [yang dia suruh budak pompuan tu hantar]. dekat belakang buku tu dia lukis gambar budak pompuan tu.

sebenarnya, keseluruhan cerita ni aku suka. bukan setakat yang aku cerita ni. cerita pasal tunang budak lelaki tu pun aku suka. dia sangat sayang dekat budak lelaki tu. walaupun dah dua tahun masih lagi sedih. tak move on. lepas dia tahu tu macam mana dia teruskan hidup dia. tentang harapan dan peluang.

ada orang komen pasal cerita ni. katanya "this is more than just a love story" memang betul sebab cerita ni bukan hanya sebuah kisah cinta.

Nov 2, 2008

no more coffee

i can't
i can't do
i can't do this
i can't do this now

Oct 29, 2008

i think we should meet up

lagu-lagu kt blog ni dah start menyakitkan hati aku dah...
nak kena buang dah agaknya..
aku telah diserang penyakit menyampah yang melampau
nak buat camana weh
nak bagi dia ilang
sesak dah perut aku neh

dah la aku link
blog jason mraz tak jadi
terpaksa aku link blog budak tu
tapi aku malas link blog budak tu
jadi aku tak link
sebab aku ingat url add dier
aku bangga dengan ke efisenan ingatan aku

gambate ne...

Oct 28, 2008

don't worry be happy

terima kasih yang tidak terhingga kepada yang bertanya kabar
aku baik sahaja. walau kurang sihat sedikit. usah bimbang.

berkenaan itu janganlah kamu bimbang. nothing sucidal 'bout it.
itu maksudnya aku mahu berenang, bagi aku sangat menenangkan. aku mahu lesen SCUBA dari PADI. itu impian ku. berenang terapung adalah kepakaran ku. terapung sambil tutup mata, fuhh...hilang semua beban.

terima kasih sekali lagi. ini besar maknanya padaku. buat aku rasa there's someone somewhere out there...loving me.

Oct 26, 2008

i think i should change my name too

suraya, my sister nak tukar nama
katanya nama suraya tak best
kalau tak aimi suzana fara fauzana
adoi..adik aku drama queen cam kakak dia gak

kalau nak kata selalu sakit cam tipu pulak kan
tapi, lately senang penyakit nak datang (haha)
my antibody is weak
body pun weak jugak
maybe this is the sign of age
ah...apa kau merepek ni aziah

lots of things didn't work really well today
and i'm in 'joong' mode now
oh..whatever
my mood is not so bad actually
just feeling like a loser

pastu layan SEPI pulak
lagi lah rasa cam loser is my middle name
whatever...
i forgave myself for every little mistake that i make

rasa nak terjun sungai jer kadang-kadang tu
rasa nak menyelam
rasa nak terapung
i think i better go
gone for good
just let it go
leave everything
and i should stop sang that song
i have to
it doesn't matter anymore
this is the end.

husband for sale

ketipak-ketipak ketipung
bunyi gendang bertalu-talu
pura(k)-pura(k) bingung
hati didalam bagai digaru.


-the sadness in your eyes breaks my heart into million pieces-

this is inspired from a novel written by Ramlee Awang Murshid, Hatiku Di Harajuku

in this story there was never you and me
this is the story of you and Noriko
I'm not sure whether I'm too late or too early
what i know there was never you and me
this is the story of you and Noriko

i respect that
i understand that

this is your story and Noriko
it was never about you and me
i just have to keep on living
the way i use to live
nothing is changing

there was never you and me
this is the story of you and Noriko

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan

Oct 25, 2008

enough is enough

Hidup ini umpama lampu dinding
Yang dinyalakan di malam hari
Pabila minyak sudah kering
Ia kan padam sendiri


Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

Oct 21, 2008

the day is not over yet...

my pc cable nyer problem. the only copy of my resume selain dr yg dlm pc corrupted. nak marah pun dah tak de mood. hari tu speaker rosak. adoi.. tolong la. itu lah my love, my life, my destiny. malas nye nk buat resume baru. dah la yang tu pun copy kak zue punya.

tidur jaga mu tergendala
kau terpaku di jendela
langit yang gelap tak mampu
membawa tidur pada mu

hatimu bergema
gemuruh nafsu rancak berirama
jelas kini
kau tak mampu bertahan lagi

semua yang telah berlalu
semua yang akan berlaku
semuanya tak tentu
kerana kau dilanda cinta

naik saja matahari
hati mu gusar menanti
saat bertemu senyuman manisnya menghantui mu
dan setiap langkah mu

bagaikan merentas laut yang bergelora
takut tapi suka
kau mengidamkan belaiannya

sikit lagi kau akan percaya
bahawa cinta berdaya
mencetus sebuah kuasa
yang mampu merubah seluruh dunia

ramai yang telah jatuh
pabila semangat rapuh
gagal tuk faham
cinta tidak boleh digemgam

dan kau sudah risau
kau akan di sumpah dengan kemarau
jangan takut
lembutkan hati mu


bulan penuh.purnama namanya.di tengah malam.berlari-lari di jalan.
rambut mengerbang.ketawa melompat-lompat.sungguh girang hatinya.kerana itu bulan yang sama.walau dimana.

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-riduan

Oct 17, 2008

spiritual journey

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan.


tak tahu kenapa
tiba-tiba terasa sayu
harapan
aku tahu jawapan
malangnya aku pun tak tahu kenapa

Sep 17, 2008

a-wa-re

somehow...
reality kicks in
again

i think i need few GOOD slaps
a bucket of cold water
and big laugh...
hahaha...
hahaha...
hahaha...

aziah, wake up.
stop dreaming.

SELAMAT HARI RAYA
MAAFKAN SEGALA DOSA

i don't care who care..

destiny
my dear friend destiny
are you Jackal or Hyde

it's so funny
until i forgot to laugh
it's so sad
until i forgot to cry

Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.

Take me away to better days.
Take me away: A higher place.

There's a place that I go,

But nobody knows.
Where the rivers flow,
And I call it home.

And there's no more lies.
In the darkness, there's light.
And nobody cries.
There's only butterflies.


sedey lak lagu2 mlm ni.
gonna go back home today.
i'm happy now.
and much more stable.
life is good.
everything is great.
i got my fabulous self again.
i got my attitude again.
i'm alive.
yeaaa...finally.

Sep 15, 2008

half gone

tiap kali ogos...end of ogos
first and only time

i called mother
dari lobi HKL
aku menangis, menangis dan menangis
couldn't talk
mother tanya kenapa
but i couldn't talk
it was so heart wrenching

that's the day
her brother pass on
my bestfriend's brother
dia pergi sambil dipeluk mak dan ayah
dia plan nak kawin hujung tahun
and he was just 25

now i'm 25
berapa lama lagi masa yang aku ada
aku tak tahu

ramadhan tahun ni
adalah sambungan ramadhan yang lalu
hope biar lah settle tahun ni
tak perlu drag sampai tahun depan
harap nya ada lagi tahun depan tuk aku
separuh ramadhan dah berlalu
bless me ya, Allah
your blessing is what i need the most

Sep 14, 2008

saya suka ini cincin kaca

ikutkan hati
aku tidak disini lagi
ikutkan hati
aku mahu terbang tinggi
ikutkan hati mati
ikutkan rasa binasa

saya mahu tinggalkan kapal ini secepat mungkin.
i wish myself good luck

Sep 11, 2008

muffin ini sungguh tidak sedap

no one lights a lamp in order to hide it behind the door: the purpose of light is to create more light, to open people's eyes, to reveal the marvel around.

no one most important thing she possesses: love.

no one place her dreams in the hands of those who might destroy them.
-paolo coelho, the witch of portobello-


cinta hati aziah.
yang buat aziah jadi sasau.
atau pun bila aziah sasau aziah cari dia.
sama macam hari ni. emosi aziah tak menentu.
kejap rasa cam nak carut orang. kejap rasa cam nak nangis.
kalau emosi aziah tak menentu macam hari ni adalah
menjadi satu ke'elegikkan' untuk aziah ke kedai.
atas sebab orang inggeris panggil 'shopping theraphy'.
walaupun tahu itu semua dusta aziah tidak peduli.
tapi aziah puas hati sebab dapat beli buku macam dialog di bawah'

"nanti bila birthday aku, aku nak beli buku ni."

(dialog di atas telah diubah suai mengikut keadaan cuaca hari ini.)

hari ni baru aziah terbeli buku tu. sebab masa birthday dia aziah beli buku lain.
jangan tanya kenapa sebab aziah memang macam tu. semua benda 'contradict with each other'. itula pasal hidup dia kelam kabut. susah nak fokus.

berbalik kepada topik asal mengenai cinta hati aziah. cinta hati aziah adalah buku itu. 'the love of my life' katanya. kinokuniya sila ambik budak ni kerja aku dah bosan tegok ulat bulu ni.opss..ulat buku.

Sep 9, 2008

di mana dia, charger handphone saya?

siapa yang memandang. hati mana yang tidak belas melihat dirinya yang gulana. hati mana yang tidak hiba mendengar suaranya yang sayu. sungguh meruntun rasa. "di mana charger handphone saya?" katanya.




Sep 8, 2008

Oh, dear! missing you too...

sleepy, sleepy, sleepy
maka jadilah aku seorang mangkuk, half of this morning
apologize i sent to all for being such a bitch...

saya mahu tidur cantik saya...


baru-baru ini seorang tokoh penting negara telah berangkat ke daerah kekal. meninggalkan daerah sementara ini bersama doa dan tangisan sang perindu. kekallah engkau di sana diiringi doa dan harapan moga berjumpa di tempat yang sama.

jadi apa kaitan dengan puteri hati.
tiada apa sebenarnya. hanya, kenangan silam menjengah semula. kenangan yang sangat bermakna. tidak mungkin hamba lupakan.

bijak pandai ramai berkata, orang sakit bila hampir waktu perginya akan menjadi sedikit sihat.
mungkin memberi sedikit harapan, mungkin selamat tinggal. hanya Maha Agung yang mengetahui.

ada juga kabar yang di bawa orang, di akhir hayatnya buah pinggang sang tokoh sudah hilang fungsinya. tidaklah di ketahui benar atau tidak. hamba hanya mendengar.

ayahanda juga begitu kisahnya. kesan dari penyakit yang telah bertahun bersarang dalam diri akhirnya buah pinggang telah hilang upaya.

begitulah bagai di cerita orang kepada hamba. sekian

Sep 4, 2008

goodnight not goodbye



live to love to live a life...

Aug 20, 2008

Tell your secrets to the wind, but don't blame it for telling the trees

Allah itu agung
Allah itu maha besar
tiada yang lain
selain dia...

I'm not religous
just spiritual...

080808:hari jumaat yang indah











yeah, i know
nk buat cane
camphone je kan
but we enjoy it
maklumla ada org belanja...

luv,
G.

Aug 19, 2008

sitting, waiting, wishing you would find me someday

I surrender
Mind, body and soul
I'm yours

no i'm not giving up on living ...or anything
no i'm not having a pack with the devil

just...
I found peace this way
because
sometimes i feel like...
i want to buried myself with books
give me books
and i can survive
yes, i'm an avid reader
no this is not love
it is madness

last night
i've reciting the book of light
and reading what it means
between the lines
from my favourite chapter
tears streaming down my face
don't know why i became very touchy
i felt so small
forgive me for all my wrong doings

not forgetting me
is good enough
i'm not asking more
i'm glad you still remember...me
and thank you for that

love,
G.

Aug 16, 2008

Lejla-Layla



Lejla

Nikad te niko neće voljet' k'o ja, nikada
(No one will ever love you like I do, never)
Nikad te niko neće voljet' k'o ja, nikada
(No one will ever love you like I do, never)

Malo nam je trebalo znaj
(We only need a little, you know)
Samo malo još jedan san
(Just a little, one more dream)
Za nas bi procvjetale ruže
(Roses would have bloomed for us)
Da si dočekala sa mnom dan
(Had you waited for the day with me)
O samo da si ostala tu
(If you had only stayed here)

Ali nisi željela to
(But you did not want that)
Ali nisi željela to
(But you did not want that)

Nikad te niko neće voljet' k'o ja, nikada
(No one will ever love you like I do, never)
Nikad te niko neće voljet' k'o ja, Lejla
(No one will ever love you like I do, Lejla)

Ptice bi nas pjesmom vodile znaj
(Birds would have led us with songs, you know)
Sunce bi nam obasjalo put
(The sun would have lit up our path)
Za našu sreću i za tebe draga
(For our happiness and for you, darling)
Sačuvao sam ljubav svu
(I have kept all the love)
O samo da si ostala tu
(If you had only stayed here)

Ali nisi željela to
(But you did not want that)
Ali nisi željela to
(But you did not want that)

Nikad te niko neće voljet' k'o ja, nikada
(No one will ever love you like I do, never)
Nikad te niko neće voljet' k'o ja, Lejla
(No one will ever love you like I do, Lejla)
Nikad te niko neće voljet' k'o ja, Lejla
(No one will ever love you like I do, Lejla)

not just falling in love with this song
but everytime i listen to this i had a goosebum...

Aug 12, 2008

that's butterfly, honey

oh, funny feeling
like a butterfly in my lung
make me sad
make me wanna cry

what is this
oh, funny feeling
i don't know
i want to understand

tears streaming down
all over my face
oh, funny feeling
please... go away

sometimes its painful
am i too emotional
or reality just kicks in
oh, funny feeling

Aug 8, 2008

another jo'ong day

feel a bit gloomy
may be because of the weather
may be not

feel a bit uneasy
for whatever reasons
i don't like this uneasiness
hope it won't be here long

can't wait to have pizza day
with the girls...

Aug 7, 2008

Maka Mangkuklah Kamu...

di dalam dunia ini
terdapat bermacam-macam mangkuk
dan mangkuk-mangkuk ini
biasanya mengundang carutan
yang berlimpah ruah dariku
(tapi dlm hati jela)
walaupun tidak secara verbal
aku tahu sumer orang tahu aku tgh mencarut
tapi aku mencarut lite-lite je..
aku bukanlah hardcore caruters
setakat bodoh ngan bangang jela
tidak lebih daripada iteww..

Aug 5, 2008

Hey, Sleepyhead

today's weather
as gloomy as me
not bad but sleepy
it's either
out of boredom or depression
someone once said that
percentage of people committing suicide is higher in gloomy days
well, it's not that i'm in that suicidal mood or i'm suicidal (i put that behind long time ago)
just 'bitchier' then normal.hahhahahha...
i think other than losing hope, giving up on live and those loser reasons
one of the reasons people attempt suicide due to unbearable pain
i can relate to that
i would never ever take my own life
it just that i want to stop the pain
relieving that invisible pain
the action sometimes become suicidal
like i said it's all in the past
the fact that i can see it clearly now
and talk about this
because i've experience it before
and recovering
this silence thought, most of us experience it
and lots of those around me
got scars on their wrist
it is a phase of our teenage years
some move on without any harm
some just didn't have enough strenght to face it
sometimes it's too painful to think straight
i just wanna say
i know
i've been there too

Aug 4, 2008

Declaration of Love

wah...statement
huahahhahaha....
suko giler Jason Mraz skang ni...

Lucky, huh...
I'm lucky...
If it's come back to me i'm lucky
If it's not then i'm still lucky
I just realize...

nak letak mv Lucky Jason Mraz feat. Colbie Caillat
tapi x de (sort of)...
by the way i so in love with this one



and this one too



listen to it in live performance is so great with a hint of rock element in it. just perfect...love it.be it.KAEDlive

Jul 29, 2008

perfect harmony

been updating ggg last few days and terjumpa lagu ni
salah satu lagu kegemaran ku di nyanyikan oleh manusia kegemaran ku jugak
layankan!!!!!

Jul 28, 2008

you're my friend

love it.live it
to all friends

Jul 23, 2008

showtime

was at mak su's last week
cam best jerk..dgr cerita zaman aku kecik2 dulu

ida staying at my room now
with lotssssss of dvds
heaven..
*other bolyn girl-superb script
*p/s:i love you-kalo baca buku dia lagi bercucuranlah air mataku
*21-cerita org bijak pandai always my favorite
lain x tgk lagi

from mysoju
*in soon is pretty-setakat ep 7 tidak draggy lg. didn't bored me to death yet. lain drpd citer korea yg aku biasa tgk. fresh and berpijak di bumi nyata. not forcing people to symphatize or like the character. sgt humble and natural.

Jul 18, 2008

graduated..huh




zillion thanks to mother
thank you for allowing me to be who i'm
thank you for standing there besides me no matter how painful or how hard it is
i'm sorry because of the little time that we spend together
no matter what or where i'm you're always in my heart
the daughter that you try so hard to raise
if one day i turn out to be some one that you didn't approve
that's totally my choice because you already done your best

to the three musketeers
heri, juan and hafiz
my knights in shining armor
my saviour, my protecter
thank you, thank you, thank you
if one day we walk in different path
didn't talk to each other anymore
i want you to know that i'm not going to hate you

father
you always there
because part me is yours
you're in my heart forever
tears means nothing

ayah
we had our differences
we fight sometimes
but on top of that
i admire your spirit
taking us under your wing is not easy
thank you

to syahira, suraya and hakimi
be good ok

skeleton in my closet

each and everyone of us
have our own set of skeleton in the closet
which we hide it from the rest of the world

i'm sorry
this is my skeleton
i'm not ready to share it with the world yet
don't hate me for this
good bye

Jul 16, 2008

drop...dead

don't cry
it broke my heart
seeing you like this

take a cold water
wash your face
freshen up

don't cry
just for a while
soon it will over

take my hand
hope it's warm
hope you feel better

friend.

Jul 13, 2008

feeling little love



a feel the love
being malaysian
living in malaysia

Mercy



Yeah yeah yeah [x4]

I love you
But I gotta stay true
My morals got me on my knees
I'm beggin' please
Stop playin' games

I don't know what this is
Cause you got me good
Just like you knew you would

I don't know what you do
but you do it well
I'm under your spell.

[Chorus]
You got me beggin' you for Mercy (yeah yeah yeah)
Why won't you release me (yeah yeah yeah)
You got me beggin' you for mercy (yeah yeah yeah)
Why won't you release me (yeah yeah yeah)
I said release me (yeah yeah yeah)

Now you think that I
Will be somethin' on the side
But you got to understand that I need a man who can take my hand
yes I do

I don't know what this is
but you got me good
just like you knew you would

I don't know what you do
But you do it well
I'm under your spell

[Chorus]
You got me beggin' you for mercy
Why won't you release me
You got me beggin' you for mercy
Why won't you release me
I said you better release me (yeah)

I'm beggin' you for mercy
Why won't you release me
I'm beggin' you for mercy
You got me beggin, you got me beggin', you got me beggin'

Mercy
Why won't you release me
I'm beggin' you for mercy
Why won't you release me

You got me beggin' you for Mercy
I'm beggin' you for Mercy
I'm beggin' you for Mercy
I'm beggin' you for Mercy
I'm beggin' you for mercy

Why won't you release me yeah
yeah
break it down
[fade]

Jul 8, 2008

Too Love



Pictures of You-The Last Goodnight
tersangat suka lagu ni sampai tak leh nk cakap apa...

Layan Jerrh..

ngah layan renjis...
best jgk...
hensom gak ashraf s
aku dulu bukannya tak suke dia
tapi atas sebab yg tak de kena mengena langsung ngan dia aku tak boleh tgk dia
tapi yang ni lain...

next...
i never tot our path would be cross again tajuk lagunya
haida suh aku link blog ni kat facebook tapi itu mungkin tidak terjadi dalam waktu terdekat ini...
kerana:
1) blog ini tidak lagi privasi, banyak entry yg kena tapis dan mungkin ada kena delete
2) blog ini menggunakan alamat mail yang lain (jadi???)
3) banyak benda yang aku tulis kat sini berkenaan orang2 sekeliling aku sekarang dan tak ramai aku share story tu...nak elak misunderstanding katanya
4) kalau ramai sgt org tahu psl apa aku fikir tak misteri lagi mcm kata pija...tak best ar...
5) aku suka merepek cam org tak betul
6) kat sini aku tak perlu jaga hati sesapa
7) aku sukala

A Cup of Tea



kena hujan pagi tadi
hopefully, tak demam
lately, selalu demam
is this the sign of aging
my immune system goes against me
but aku baru 22.............inside

Jul 7, 2008

2, 3 kucing berlari

aku lari
orang lari
kita semua berlari
tapi tidak bersama-sama

haha..
klaka pun ada gak

Jul 6, 2008

One Moment, Please

3belas was a blast...
and just finish a week ago...

tak sangka seminggu dah abis
cam baru semalam

hate to say this but...
i miss it already

cam tak percaya dh abes...

3belasan...YOU ROCK!!






US



Jun 24, 2008

over the moon

setelah sekian lama mencari

listening to this again pun can make me cry
what to do...
if there is one thing that i regret,
it is if i couldn't hear this song again

Jun 23, 2008

inner circle

huhu...
sedang mengira hari...
berdebar-debar rasa...
akan terhenti disinikah scandal ku?
list usherer pun tak siap lagi...
orang ramai plak tuh...
aaaaah...

Jun 19, 2008

3belasan






glad to be part of 3belas committee
been looking forward to something like this since APSDA 2006

what say u

there are things that i wish i learn faster
so that, less harm been done
due to my ignorance and insensitivity

aku selalu fikir
aku ini orang kecil
ada tiada sama saja

tapi little that i know
that i trust them
this sure hurt them more then i imagine

i'm sorry
.
.
.
semalam dkt studio
ada anak kucing tu ikut aku masuk
aku tak sedar pun
tetiba dgr dia mengiauw
rupanya tersepit pintu

dusty pn pernah cam tu

ah..rindu dia
rindu dusty masa kecik
tidur atas bahu aku
so small
so peaceful
so love

Jun 18, 2008

Lollipop

akhirnya........
siap jugok aku edit skin baru nih...

tak sure nak bergumbira ke tak
tapi aku dah download love loves to love by lulu
hmmm....how should i put this
not like what i imagine it should be

tapi tak pe caver balik dgn mocca
yes, mocca. one of my feveret band
selain pink martini

aku suka mocca sebab lagu2 dia make me feel young and free and happy and fresh cam bau lemon di waktu pagi lepas mandi and gosok gigi ditambah lagi dengan tido yang cukup. refreshing. aku boleh dengar berulang-ulang-ulang-ulang kali tanpa bosan dan aku sebenarnya orang yang cepat bosan. tapi awas! their songs is not everyone cup of tea. sapa suka lily allen and duffy and sewaktu dengannya bolehla try. they are indonesian band tapi not sound like one. their english just superb. my feveret song(s) would be-swing it, Bob-feat. bob tutopoly (kalo x silap), i think i in love(ye ke ni tajuk dia aku pun tak sure) and on the night like this.

aku rasa aku pernah post pasal dorang tapi pedulik hapa aku...haha

still lagi semangat nak cari ost love and other disasters.

Jun 16, 2008

If One Day....

kalau aku tulis buku tentang cinta...
kalau aku buat filem tentang cinta...

aku akan tulis tentang dua jiwa bertemu.
bercinta.
berpisah.
and
they walk out from that relationship sambil tersenyum.

konsepnya...
pertemuan itu
seperti sebuah sekolah

macam cerita ni

Blood Shot Eyes


just visited coolsmufs blog...
...to get my daily dose of andy and solbi...

he did movies and dramas rating too...
well melodramatic movie and drama are not really my cup of tea
if been given a choice i prefer not to chose kind of force-people-to-cry-movie
not to mention very draggy...

Jun 9, 2008

oh! god

penat giler...

petang
round satu taman metropolitan (konon nye sight seing la for the coming 3belas)
pakai high heel lagi..okey
merasala feeling tgh catwalk gitu
merana kaki i yang cantik ni...
balik sedang elok azan maghrib sampai bilik
(thanks to sab n cuki hantar balik)

malam jaga cc kul 11-3
persoalan nye kenapa aku ada lagi kt sini
citer nye cam ni..
elok jer aku turun bawah lepas tutup cc
bunyi bising sangat (pelikla kan kul 3 pagi bising lagi)
dah la ngantuk penat lagi
lens x bukak dari petang
mata dah penat
tapi takut nyer pasal
naik balik
kunci pintu
layan "we gor married" (crown j&in young my newest obsession)
tapi sampai kul 4 anjing tu bising lagi
aa' yang bising2 tu anjingla
tah sapa yang dia salak aku tak tahu
ni tunggu siang sikit baru nak balik ke bilik tumpangan ku..huhu

sempena my 25th birthday
i make something special for myself
...aku delete friendster akaunku...
tak dela susah sangat
sebab dah lama teringin nak buat cam tu

another big thing happen to me
...dusty hilang...
kadang tu rindu gak
nak-nak time baring atas katil
time lambat bangun dia mesti datang kejut sebab lapar
rasanye aku takkan bela kucing tuk masa yang lama
harap-harap ada orang ambik dusty
sebab she is a good cat
sangat independent
dia manja in her own way and that's her charm...

...good bye my friend....
masa aku adopted dusty, niat aku, dusty boleh makan selagi aku boleh makan sebab masa tu dusty sangat lapar and ir break my heart to see her that way. turn out she really is adorable.

Jun 1, 2008

kumohon

kepada tuhan yang maha pengasih lagi penyayang kumohon berilah aku kekuatan untuk terus menghadapi diri aku dan juga dunia yang luas ini. semoga bila aku jatuh, aku masih kuat untuk bangun kembali. bila aku mengangis, aku boleh berhenti sendiri. bila aku keliru, aku boleh berhenti berlari.

post lepas ni no more sad story tau...
hihi...
cam drama queen jerrh..

Apr 29, 2008

where should i go from here...

lesson is learn but the damage is irreplaceble
that is what happen, i guest

this is the time to mend my broken heart and dreams
i'm not sure where to go from here

Apr 5, 2008

nu day

i'm feeling good
i'm feeling great
i got my precious motivation back
i got my passion back

in my condition now
it doesn't matter if the whole world hate me
because i found my solace
thank you for always looking after me
in good, in bad

Mar 27, 2008

A river cry me

aku nak hibernate
tapi orang tak kasi
lepas menangis meraung
aku jadi hollow
tak de hati tak de perasaan
bencinya..........
kesudahan yang tidak sudah

Mar 26, 2008

heavy cloud no rain

i've been running
and keep on running
from everything
until i did not know how to stop running



Turned on the weather man just after the news
I needed sweet rain to wash away my blues
He looked at the chart but he looked in vain
Heavy cloud but no rain

Back in the time with Louis XVI
At the court of the people he was number one
He'd be the bluest blood they'd ever seen
When the king said hi to the guillotine
The royal astrologer was run out of breath
He thought that maybe the rain would postpone his death
He look in the sky but he look in vain
Heavy cloud but no rain

Well the land was cracking and the river was dry
All the crops were dying when they ought to be high
So to save his farm from the banker's draft
The farmer took out a book on some old witchcraft
He made a spell and a potion on a midsummer's night
He killed a brindled calf in the pale moonlight
He prayed to the sky but he prayed in vain
Heavy cloud but no rain
Heavy cloud but no rain

The sun won't shine till the clouds are gone
The clouds won't go till their work is done
And every morning you'll hear me pray
If only it would rain today

I asked my baby if there'd be some way
She said she'd save her love for a rainy day
I look in the sky but I look in vain
Heavy cloud but no rain

Mar 12, 2008

Memory in sephia

aku sudah tidak peduli lagi
ke mana kaki ini mahu bawa aku pergi.

Somewhere, over the rainbow, way up high.
There's a land that I heard of Once in a lullaby.
Somewhere, over the rainbow, skies are blue.
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.
Someday I'll wish upon a star and wake up where the clouds are far Behind me.
Where troubles melt like lemon drops, Away above the chimney tops.
That's where you'll find me.
Somewhere, over the rainbow, bluebirds fly. Birds fly over the rainbow,
Why then - oh, why can't I?
If happy little bluebirds fly beyond the rainbow,
Why, oh, why can't I?

Feb 26, 2008

hadapi dengan senyuman

part of me did believe that some of the greatest art that exist today were produce by miserable people...

the more miserable they are the greater the outcome would be...

it is not because they want it to be that way, it's how they relieve their emotional pain, the intensity of emotion they put into it...

they not creating their art, they spoke through it.

hadapi dengan senyuman
apa yang terjadi biar terjadi
hadapi dengan tenang jiwa

Feb 18, 2008

Pain in Paint

taller than the tallest
deeper than deep sea

that is the feeling

oh..
i got a kitten
duster the name

Feb 1, 2008

Sugar

mati rasa
penawar luka
jiwa lara


i got this list
from a movie tht i watch
a very broadway like
love and other disasters

it's a list of songs:
deep water-amanda ghost
dizzy-tommy roe
fantastic-all about eve babitz
milonga triste
voodoo moon-victoria hogg
tu veux ou tu veux pas
macho man-village people

to be cont...

Jan 21, 2008

breakfast at tiffany's



publish photo sket...
bergumbira di melaka dgn ilmam, ida...ngan ajan tengah ukur site

aku nak cite pasal anak-anak wani yang kesejukan sebab aku on aircond masa tido ari tu...kesian
tapi tak pela
kelas aku kul 4
skang dah kul 5
aku gi print dulu
lps tuh g klas

tetiba rasa cam nak duk burma
tak yah g klas
amek exam
trus dapat keje
university just open once a year
for them to sit for the examination
and suma lepas

Jan 18, 2008

love loves to love

red is the colour
blue is the feeling...

why did i start blogging?
my first blog (yg dah jadi sampah alam maya tu):for me to share what i wrote, my so-called poem after been encourage by Lastnotes aka Phyd my Roommate.

this is my third blog(i think..):because i think i rarely open myself up to other. it is one way of sharing my tot and views to strangers if there is any (but i doubt about this).

even though it didn't come out as i plan it yet, it still breathing...

kind of achievement for me. i succesfully commit myself to sit and type and post.

nightmare
mimpi buruk

Melaka is a very lovely city, indeed
Have a very lovely time there last week
Not after that scary moment which i called nighmare
I wont go there without someone close to me accompany (not Melaka but my site/case study/subject of study)
Nak di jadikan cerita, officer incharge for that particular project which i took as my case study invite me to the site..esok. ada taklimat with the architect which doing the conservation work for that house. That's a very good opportunities for me to interview them...tapi aku rasa aku tolak kot sebab tak de sapa nak teman aku p sana...it took me 2 days to recover from those nighmare, until at one point rasa cam nak tukar subject dah.