Jun 24, 2008

over the moon

setelah sekian lama mencari

listening to this again pun can make me cry
what to do...
if there is one thing that i regret,
it is if i couldn't hear this song again

Jun 23, 2008

inner circle

huhu...
sedang mengira hari...
berdebar-debar rasa...
akan terhenti disinikah scandal ku?
list usherer pun tak siap lagi...
orang ramai plak tuh...
aaaaah...

Jun 19, 2008

3belasan






glad to be part of 3belas committee
been looking forward to something like this since APSDA 2006

what say u

there are things that i wish i learn faster
so that, less harm been done
due to my ignorance and insensitivity

aku selalu fikir
aku ini orang kecil
ada tiada sama saja

tapi little that i know
that i trust them
this sure hurt them more then i imagine

i'm sorry
.
.
.
semalam dkt studio
ada anak kucing tu ikut aku masuk
aku tak sedar pun
tetiba dgr dia mengiauw
rupanya tersepit pintu

dusty pn pernah cam tu

ah..rindu dia
rindu dusty masa kecik
tidur atas bahu aku
so small
so peaceful
so love

Jun 18, 2008

Lollipop

akhirnya........
siap jugok aku edit skin baru nih...

tak sure nak bergumbira ke tak
tapi aku dah download love loves to love by lulu
hmmm....how should i put this
not like what i imagine it should be

tapi tak pe caver balik dgn mocca
yes, mocca. one of my feveret band
selain pink martini

aku suka mocca sebab lagu2 dia make me feel young and free and happy and fresh cam bau lemon di waktu pagi lepas mandi and gosok gigi ditambah lagi dengan tido yang cukup. refreshing. aku boleh dengar berulang-ulang-ulang-ulang kali tanpa bosan dan aku sebenarnya orang yang cepat bosan. tapi awas! their songs is not everyone cup of tea. sapa suka lily allen and duffy and sewaktu dengannya bolehla try. they are indonesian band tapi not sound like one. their english just superb. my feveret song(s) would be-swing it, Bob-feat. bob tutopoly (kalo x silap), i think i in love(ye ke ni tajuk dia aku pun tak sure) and on the night like this.

aku rasa aku pernah post pasal dorang tapi pedulik hapa aku...haha

still lagi semangat nak cari ost love and other disasters.

Jun 16, 2008

If One Day....

kalau aku tulis buku tentang cinta...
kalau aku buat filem tentang cinta...

aku akan tulis tentang dua jiwa bertemu.
bercinta.
berpisah.
and
they walk out from that relationship sambil tersenyum.

konsepnya...
pertemuan itu
seperti sebuah sekolah

macam cerita ni

Blood Shot Eyes


just visited coolsmufs blog...
...to get my daily dose of andy and solbi...

he did movies and dramas rating too...
well melodramatic movie and drama are not really my cup of tea
if been given a choice i prefer not to chose kind of force-people-to-cry-movie
not to mention very draggy...

Jun 9, 2008

oh! god

penat giler...

petang
round satu taman metropolitan (konon nye sight seing la for the coming 3belas)
pakai high heel lagi..okey
merasala feeling tgh catwalk gitu
merana kaki i yang cantik ni...
balik sedang elok azan maghrib sampai bilik
(thanks to sab n cuki hantar balik)

malam jaga cc kul 11-3
persoalan nye kenapa aku ada lagi kt sini
citer nye cam ni..
elok jer aku turun bawah lepas tutup cc
bunyi bising sangat (pelikla kan kul 3 pagi bising lagi)
dah la ngantuk penat lagi
lens x bukak dari petang
mata dah penat
tapi takut nyer pasal
naik balik
kunci pintu
layan "we gor married" (crown j&in young my newest obsession)
tapi sampai kul 4 anjing tu bising lagi
aa' yang bising2 tu anjingla
tah sapa yang dia salak aku tak tahu
ni tunggu siang sikit baru nak balik ke bilik tumpangan ku..huhu

sempena my 25th birthday
i make something special for myself
...aku delete friendster akaunku...
tak dela susah sangat
sebab dah lama teringin nak buat cam tu

another big thing happen to me
...dusty hilang...
kadang tu rindu gak
nak-nak time baring atas katil
time lambat bangun dia mesti datang kejut sebab lapar
rasanye aku takkan bela kucing tuk masa yang lama
harap-harap ada orang ambik dusty
sebab she is a good cat
sangat independent
dia manja in her own way and that's her charm...

...good bye my friend....
masa aku adopted dusty, niat aku, dusty boleh makan selagi aku boleh makan sebab masa tu dusty sangat lapar and ir break my heart to see her that way. turn out she really is adorable.

Jun 1, 2008

kumohon

kepada tuhan yang maha pengasih lagi penyayang kumohon berilah aku kekuatan untuk terus menghadapi diri aku dan juga dunia yang luas ini. semoga bila aku jatuh, aku masih kuat untuk bangun kembali. bila aku mengangis, aku boleh berhenti sendiri. bila aku keliru, aku boleh berhenti berlari.

post lepas ni no more sad story tau...
hihi...
cam drama queen jerrh..