Sep 17, 2008

a-wa-re

somehow...
reality kicks in
again

i think i need few GOOD slaps
a bucket of cold water
and big laugh...
hahaha...
hahaha...
hahaha...

aziah, wake up.
stop dreaming.

SELAMAT HARI RAYA
MAAFKAN SEGALA DOSA

i don't care who care..

destiny
my dear friend destiny
are you Jackal or Hyde

it's so funny
until i forgot to laugh
it's so sad
until i forgot to cry

Take me away: A secret place.
A sweet escape: Take me away.

Take me away to better days.
Take me away: A higher place.

There's a place that I go,

But nobody knows.
Where the rivers flow,
And I call it home.

And there's no more lies.
In the darkness, there's light.
And nobody cries.
There's only butterflies.


sedey lak lagu2 mlm ni.
gonna go back home today.
i'm happy now.
and much more stable.
life is good.
everything is great.
i got my fabulous self again.
i got my attitude again.
i'm alive.
yeaaa...finally.

Sep 15, 2008

half gone

tiap kali ogos...end of ogos
first and only time

i called mother
dari lobi HKL
aku menangis, menangis dan menangis
couldn't talk
mother tanya kenapa
but i couldn't talk
it was so heart wrenching

that's the day
her brother pass on
my bestfriend's brother
dia pergi sambil dipeluk mak dan ayah
dia plan nak kawin hujung tahun
and he was just 25

now i'm 25
berapa lama lagi masa yang aku ada
aku tak tahu

ramadhan tahun ni
adalah sambungan ramadhan yang lalu
hope biar lah settle tahun ni
tak perlu drag sampai tahun depan
harap nya ada lagi tahun depan tuk aku
separuh ramadhan dah berlalu
bless me ya, Allah
your blessing is what i need the most

Sep 14, 2008

saya suka ini cincin kaca

ikutkan hati
aku tidak disini lagi
ikutkan hati
aku mahu terbang tinggi
ikutkan hati mati
ikutkan rasa binasa

saya mahu tinggalkan kapal ini secepat mungkin.
i wish myself good luck

Sep 11, 2008

muffin ini sungguh tidak sedap

no one lights a lamp in order to hide it behind the door: the purpose of light is to create more light, to open people's eyes, to reveal the marvel around.

no one most important thing she possesses: love.

no one place her dreams in the hands of those who might destroy them.
-paolo coelho, the witch of portobello-


cinta hati aziah.
yang buat aziah jadi sasau.
atau pun bila aziah sasau aziah cari dia.
sama macam hari ni. emosi aziah tak menentu.
kejap rasa cam nak carut orang. kejap rasa cam nak nangis.
kalau emosi aziah tak menentu macam hari ni adalah
menjadi satu ke'elegikkan' untuk aziah ke kedai.
atas sebab orang inggeris panggil 'shopping theraphy'.
walaupun tahu itu semua dusta aziah tidak peduli.
tapi aziah puas hati sebab dapat beli buku macam dialog di bawah'

"nanti bila birthday aku, aku nak beli buku ni."

(dialog di atas telah diubah suai mengikut keadaan cuaca hari ini.)

hari ni baru aziah terbeli buku tu. sebab masa birthday dia aziah beli buku lain.
jangan tanya kenapa sebab aziah memang macam tu. semua benda 'contradict with each other'. itula pasal hidup dia kelam kabut. susah nak fokus.

berbalik kepada topik asal mengenai cinta hati aziah. cinta hati aziah adalah buku itu. 'the love of my life' katanya. kinokuniya sila ambik budak ni kerja aku dah bosan tegok ulat bulu ni.opss..ulat buku.

Sep 9, 2008

di mana dia, charger handphone saya?

siapa yang memandang. hati mana yang tidak belas melihat dirinya yang gulana. hati mana yang tidak hiba mendengar suaranya yang sayu. sungguh meruntun rasa. "di mana charger handphone saya?" katanya.




Sep 8, 2008

Oh, dear! missing you too...

sleepy, sleepy, sleepy
maka jadilah aku seorang mangkuk, half of this morning
apologize i sent to all for being such a bitch...

saya mahu tidur cantik saya...


baru-baru ini seorang tokoh penting negara telah berangkat ke daerah kekal. meninggalkan daerah sementara ini bersama doa dan tangisan sang perindu. kekallah engkau di sana diiringi doa dan harapan moga berjumpa di tempat yang sama.

jadi apa kaitan dengan puteri hati.
tiada apa sebenarnya. hanya, kenangan silam menjengah semula. kenangan yang sangat bermakna. tidak mungkin hamba lupakan.

bijak pandai ramai berkata, orang sakit bila hampir waktu perginya akan menjadi sedikit sihat.
mungkin memberi sedikit harapan, mungkin selamat tinggal. hanya Maha Agung yang mengetahui.

ada juga kabar yang di bawa orang, di akhir hayatnya buah pinggang sang tokoh sudah hilang fungsinya. tidaklah di ketahui benar atau tidak. hamba hanya mendengar.

ayahanda juga begitu kisahnya. kesan dari penyakit yang telah bertahun bersarang dalam diri akhirnya buah pinggang telah hilang upaya.

begitulah bagai di cerita orang kepada hamba. sekian

Sep 4, 2008

goodnight not goodbye



live to love to live a life...