Oct 29, 2008

i think we should meet up

lagu-lagu kt blog ni dah start menyakitkan hati aku dah...
nak kena buang dah agaknya..
aku telah diserang penyakit menyampah yang melampau
nak buat camana weh
nak bagi dia ilang
sesak dah perut aku neh

dah la aku link
blog jason mraz tak jadi
terpaksa aku link blog budak tu
tapi aku malas link blog budak tu
jadi aku tak link
sebab aku ingat url add dier
aku bangga dengan ke efisenan ingatan aku

gambate ne...

Oct 28, 2008

don't worry be happy

terima kasih yang tidak terhingga kepada yang bertanya kabar
aku baik sahaja. walau kurang sihat sedikit. usah bimbang.

berkenaan itu janganlah kamu bimbang. nothing sucidal 'bout it.
itu maksudnya aku mahu berenang, bagi aku sangat menenangkan. aku mahu lesen SCUBA dari PADI. itu impian ku. berenang terapung adalah kepakaran ku. terapung sambil tutup mata, fuhh...hilang semua beban.

terima kasih sekali lagi. ini besar maknanya padaku. buat aku rasa there's someone somewhere out there...loving me.

Oct 26, 2008

i think i should change my name too

suraya, my sister nak tukar nama
katanya nama suraya tak best
kalau tak aimi suzana fara fauzana
adoi..adik aku drama queen cam kakak dia gak

kalau nak kata selalu sakit cam tipu pulak kan
tapi, lately senang penyakit nak datang (haha)
my antibody is weak
body pun weak jugak
maybe this is the sign of age
ah...apa kau merepek ni aziah

lots of things didn't work really well today
and i'm in 'joong' mode now
oh..whatever
my mood is not so bad actually
just feeling like a loser

pastu layan SEPI pulak
lagi lah rasa cam loser is my middle name
whatever...
i forgave myself for every little mistake that i make

rasa nak terjun sungai jer kadang-kadang tu
rasa nak menyelam
rasa nak terapung
i think i better go
gone for good
just let it go
leave everything
and i should stop sang that song
i have to
it doesn't matter anymore
this is the end.

husband for sale

ketipak-ketipak ketipung
bunyi gendang bertalu-talu
pura(k)-pura(k) bingung
hati didalam bagai digaru.


-the sadness in your eyes breaks my heart into million pieces-

this is inspired from a novel written by Ramlee Awang Murshid, Hatiku Di Harajuku

in this story there was never you and me
this is the story of you and Noriko
I'm not sure whether I'm too late or too early
what i know there was never you and me
this is the story of you and Noriko

i respect that
i understand that

this is your story and Noriko
it was never about you and me
i just have to keep on living
the way i use to live
nothing is changing

there was never you and me
this is the story of you and Noriko

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan

Oct 25, 2008

enough is enough

Hidup ini umpama lampu dinding
Yang dinyalakan di malam hari
Pabila minyak sudah kering
Ia kan padam sendiri


Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

Oct 21, 2008

the day is not over yet...

my pc cable nyer problem. the only copy of my resume selain dr yg dlm pc corrupted. nak marah pun dah tak de mood. hari tu speaker rosak. adoi.. tolong la. itu lah my love, my life, my destiny. malas nye nk buat resume baru. dah la yang tu pun copy kak zue punya.

tidur jaga mu tergendala
kau terpaku di jendela
langit yang gelap tak mampu
membawa tidur pada mu

hatimu bergema
gemuruh nafsu rancak berirama
jelas kini
kau tak mampu bertahan lagi

semua yang telah berlalu
semua yang akan berlaku
semuanya tak tentu
kerana kau dilanda cinta

naik saja matahari
hati mu gusar menanti
saat bertemu senyuman manisnya menghantui mu
dan setiap langkah mu

bagaikan merentas laut yang bergelora
takut tapi suka
kau mengidamkan belaiannya

sikit lagi kau akan percaya
bahawa cinta berdaya
mencetus sebuah kuasa
yang mampu merubah seluruh dunia

ramai yang telah jatuh
pabila semangat rapuh
gagal tuk faham
cinta tidak boleh digemgam

dan kau sudah risau
kau akan di sumpah dengan kemarau
jangan takut
lembutkan hati mu


bulan penuh.purnama namanya.di tengah malam.berlari-lari di jalan.
rambut mengerbang.ketawa melompat-lompat.sungguh girang hatinya.kerana itu bulan yang sama.walau dimana.

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-riduan

Oct 17, 2008

spiritual journey

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan.


tak tahu kenapa
tiba-tiba terasa sayu
harapan
aku tahu jawapan
malangnya aku pun tak tahu kenapa