Oct 21, 2008

the day is not over yet...

my pc cable nyer problem. the only copy of my resume selain dr yg dlm pc corrupted. nak marah pun dah tak de mood. hari tu speaker rosak. adoi.. tolong la. itu lah my love, my life, my destiny. malas nye nk buat resume baru. dah la yang tu pun copy kak zue punya.

tidur jaga mu tergendala
kau terpaku di jendela
langit yang gelap tak mampu
membawa tidur pada mu

hatimu bergema
gemuruh nafsu rancak berirama
jelas kini
kau tak mampu bertahan lagi

semua yang telah berlalu
semua yang akan berlaku
semuanya tak tentu
kerana kau dilanda cinta

naik saja matahari
hati mu gusar menanti
saat bertemu senyuman manisnya menghantui mu
dan setiap langkah mu

bagaikan merentas laut yang bergelora
takut tapi suka
kau mengidamkan belaiannya

sikit lagi kau akan percaya
bahawa cinta berdaya
mencetus sebuah kuasa
yang mampu merubah seluruh dunia

ramai yang telah jatuh
pabila semangat rapuh
gagal tuk faham
cinta tidak boleh digemgam

dan kau sudah risau
kau akan di sumpah dengan kemarau
jangan takut
lembutkan hati mu


bulan penuh.purnama namanya.di tengah malam.berlari-lari di jalan.
rambut mengerbang.ketawa melompat-lompat.sungguh girang hatinya.kerana itu bulan yang sama.walau dimana.

tuai padi antara nampak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-riduan