Oct 4, 2009

aku mahu bicara

Aku mahu bicara,



sama bulan.



Aku bukan sesiapa.

Sep 6, 2009

Play me new song

Today
Everywhere i go
I saw you
My mind play the trick
Again...
I guess
But my heart didn't say anything

Even though you are near
You are far
We walk side by side
With different destination
Finally, I choose the road less traveled.

Aug 26, 2009

bila

bila bulan tidak sempat berganti
bila minggu tidak menanti
bila hari sudah tidak pasti
bila jam hanya dihitung jari

bila ruang terasa sempit
bila dada terasa dihimpit
bila mata terasa perit

pilu dan sayu
selamat tinggal dilagu
sahabatku...

Aug 24, 2009

living a life full of love and hope

semalam bulan bersinar terang
buat hati girang
tersenyum panjang

mimpi semalam indah
mengubat jiwa resah
tersenyum megah

walau hari ini mendung mengundang gerimis
mimpi semalam buat aku tersenyum manis

Aug 2, 2009

new day, new dawn

if crying can solve all the problems
i want to cry myself out
all the worries
all the sadness
go away, please

unfortunately, life is not that simple
this uncertainty make me restless
almost killing all the sanity in me

tomorrow still bleak
where to go
what to do

give me back my bubble
safe and protected
the security that i need

Jun 11, 2009

happy father's day

dear father,
i'm sorry.
but don't worry.

May 3, 2009

what a bitch...

everyone love bitch, everyone love bitch

miss to talk to someone
someone not here
air mata asyik bergenang je
but sorry
i'm not gonna shed even a drop of my tears for you
oh, what a bitch
i just want to wipe you out from my life
forever.

oh tuhan tolonglah
tenagkan hati hambamu ini.
and i'm crying again...in my heart
there's a drop of tears at the corner of my eyes

miss to talk to someone
who listen

this is final
i'm leaving for good

May 1, 2009

kumengharap disebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

tak sabar nak benti keje....
apa rasa keje ngan pompuan yang racist, psycho dan yang paling penting THE BITCH, THE LION AND THE WARDROBE. walau pon wardrobe kat sini adalah sangat tak releven. enough is enough. tak taula stress ke apa ke yang penting my body and my health suffer. mana larat weh tiap2 bulan sakit. dah namanya bitch jangan harapla nak appriciate apa kita buat. ala bukan apa pun nak tolong kayakan dia jugak pon. penat jer mereka segala macam sebab tuk aku benti. 2 owg dia nyer fulltimer benti serentak. termasuk aku si pembuka pintu. lepas ni dh x de fulltimer. tengokla cane. penatla layan pompuan gila tu. sapa berani cakap kesian aziah aku rasa cam nak sepak je. sorryla kesian ko tak leh setel problem. simpan jela, bagi dekat owg lain.

Mar 15, 2009

long way home

kisah pengembaraan kami bermula selepas menghabiskan durian dan semua makanan yang dibeli dari pasar malam. perancangan diatur dari dalam kereta sebelum sampai rumah lagi. kami akan ke Downtown Cheras. habis sahaja Cerekarama kami terus bertolak. pusing kedai 20 minit, lepak minum 30 minit kami pun balik. 2 jam selepas itu baru kami sampai dirumah, Wangsa Maju. selama 2 jam kami masuk lorong keluar lorong. naik bukit turun bukit. mencari signboard. kami hanya nampak hanya rumah, rumah dan rumah. akhirnya kami jumpa signboard, 'kawasan persendirian dilarang masuk apa-apa jadi tanggung sebdiri'. kami mencari jalan pulang. keluar dari Alam yang Damai. dungguh adventure kami malam ini atau lebih tepat pagi ini.

Mar 14, 2009

salam dari jauh

dari jauh ku ucapkan,
SELAMAT ULANG TAHUN.
semoga semua yang bakal terjadi,
yang sedang berlaku,
dan yang telah berlalu,
adalah baik-baik sahaja.

Jan 4, 2009

oh, happy day!

happy new year to all. tak kesah la what kind of calendar year we are celebrating. thank you for all for singgah in my life. for all the happiness that you left, for all the joy that you bring and for the bless that you whisper. thank you, thank you, thank you. 2008 is a very long year.

love,
Aziah